پرسش و پیام

برای ارسال پیام یا پرسش از طریق نرم‌افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید

در غیر این صورت می‌توانید با ایمیل ذیل در ارتباط باشید



جستجو


سایت‌های دینی
مؤسسه‌ی تحقیقاتی حضرت ولی‌عصر عجّل الله تعالی فرجه الشریف

مؤسسه‌ی امام صادق علیه‌السلام

مرکز آل البیت علیهم‌السلام

مرکز الأبحاث العقائدیة

أسئلة الشیعة

جناب سید علی حسینی سیستانی

جناب سید موسی شبیری زنجانی

جناب شیخ حسین وحید خراسانی

جناب شیخ یدالله دوزدوزانی

جناب شیخ لطف‌الله صافی گلپایگانی

جناب سید محمد سعید حکیم

جناب سید محمد حسینی شاهرودی

جناب سید صادق حسینی شیرازی

جناب سید صادق حسینی روحانی

جناب سید علی حسینی میلانی

جناب شیخ حسن میلانی

جناب سید جعفر سیدان

جناب محمدرضا حکیمی

پایگاه‌های اسلامی

دارالحدیث
گریان بیعت، شادان ضربت « مثالب نواصب، خلفاء و طواغیت « نوشتارها « سیصدوسیزده امیر
2002بازدید

گریان بیعت، شادان ضربت

ختم نبوت، غصب خلافت، نخستین بیعت، روایت از سلیم‌بن‌قیس‌الهلالی، نقل از زبان سلمان‌فارسی، در روضةالکافی، ترجمه‌ی تقریبی:

بعد از رحلت رسول‌خدا(ص) و جریانات خلافت، خدمت امیرالمؤمنین(ع) رسیدم درحالی‌که مشغول غسل بدن مبارک پیامبر(ص) بودند. به ایشان آنچه پیش آمد را خبر داده و گفتم: ابوبکر الآن بر منبر رسول‌خدا(ص) نشسته و راضی نمی‌شود که مردم با یک‌دست‌ش بیعت کنند. بلکه دودست را پیش آورده و مردم هم دارند با دودست‌ش بیعت می‌کنند.

امیرالمؤمنین(ع) فرمود: ای سلمان! آیا فهمیدی اولین کسی که با او بر منبر پیغمبر(ص) بیعت کرد چه کسی بود؟

گفتم: نمی‌دانم، فقط یادم می‌آید در سقیفةبنی‌ساعدة وقتی با انصار، اختلاف پیش آمد اولین اشخاصی که با او بیعت کردند بشیربن‌سعد و ابوعبیدةبن‌الجراح بودند، سپس عـُمـَر، بیعت کرد و سالم‌مولی‌أبی‌حذیفة.

حضرت(ع) فرمود: نه از این نپرسیدم. بلکه آن لحظه که بر منبر رسول‌خدا(ص) بالا رفت آیا فهمیدی چه کسی اولین نفر بود که با او بیعت کرد؟

گفتم: نه ولی یک پیرمرد مسنّ را دیدم که بر عصای خود، تکیه کرده و در پیشانی‌اش هم، علامت سجده و نماز زیاد بود. درحالی‌که گریه می‌کرد بر آمد و گفت: شـُکر، خدایی را که مرا از دنیا نبرد تا تو را در اینجا (بر منبر نبوی و در مسند خلافت) دیدم. دست‌ت را بگشا. ابوبکر هم دست خود را گشود و پیرمرد، بیعت کرده و فرو آمد و از مسجد، بیرون شد.

امیرالمؤمنین(ع) به من فرمود: آیا فهمیدی آن پیرمرد، چه کسی بود؟

گفتم: خیر، ولی از گفتار او بدم آمد. انگار که مرگ رسول‌خدا(ص) را زخم‌زبان می‌زند.

حضرت(ع) فرمود: او ابلیس بود لعنت خدا بر او. رسول‌خدا(ص) به من خبر داد که وقتی من در غدیرخم، بر خلافت و حکومت بر مردم، منصوب شدم، ابلیس و سردسته‌های‌ش شاهد جریان بودند. اصحاب ابلیس به او گفتند: این امتّ، مورد رحمت خدا و حفاظت او هستند و ماوشما بر آن‌ها راه تسلطی نداریم. امام‌شان و پناهگاه‌شان بعد از پیامبرشان هم اعلام شد. ابلیس که چنین شنید، غمگین شد و رفت.

سپس حضرت(ع) ادامه داد: رسول‌خدا(ص) به من خبر داد که کسانی بعد از رحلت ایشان، در سایبان بنی‌ساعدة جمع شده و بعد از مشاجره، با ابوبکر بیعت خواهند کرد. سپس به مسجد می‌آیند و ابلیس، اولین کسی خواهد بود که با او بیعت می‌کند، در چهره‌ی یک‌پیرمرد چنین‌وچنان و بعد، خارج شده و زیردستان خود را جمع خواهد کرد و با رقص‌وشادی خواهد گفت: یادتان می‌آید که آن‌طور می‌گفتید؟ اکنون دیدید چه کردم با آنان... (الکافی ج8 ص343)



ارسال آدرس این صفحه به ایمیل دیگران

درباره‌ی 313 امیر
حکایت «313 امیر» حکایت مؤمنانی است که در شب سرد و تاریک غیبت کبرای ولیّ والاشأن خود «عجّل الله تعالی فرجه الشریف» مشعل یاد او را بر دل‌های خود، فروزان کرده‌اند تا خستگی ناشی از ظلم ظالمان و جهل جاهلان، آنان را در مسیر علم به «حقائق دین مبین» و عمل خالصانه به آن، سست نکند

بزرگ‌مردانی که در کوران وقایع و طوفان حوادث، بر سر عهد و پیمان‌شان با خالق‌شان «تقدّست اسمائه» باقی اند و در برابر حیل شیاطین جن و انس، در تبدیل و تحریف دین خدا و نهادن بدعت‌ها در آن، ذره‌ای از «قول ثابت» خود فرو ننشسته‌اند

همان اولیاء خدا که در طلیعه‌ی قیام قائم آل محمّد «صلی الله علیه و آله و سلم» به او می‌پیوندند و هرکدام، بر فوجی از مؤمنان، «امیر» می‌گردند تا بنیان‌های توحید ناب و تعبد خالص را علی‌رغم امیال کافران «دل»خواه‌گرا، در سراسر جهان، نهاده نمایند

آری! همان‌ها را می‌گویم که زمینی بر زمین دیگر، فخر می‌کند که بدان و آگاه باش امروز یکی از آن 313 امیر، پای بر من گذاشت همان‌طور که نگارنده‌ی این سطور، فخر می‌کند که نام والای آنان را بر پایگاه اطلاع‌رسانی خود، نهاده است و بیشتر فخر خواهد کرد اگر توفیق یابد، تحت لوای یکی از آن 313 امیر، به نهضت حضرت بقیّةالله الاعظم «ارواحنا فداه» خدمتی نماید

..لو ادرکته لخدمته ایّام حیاتی...

Design and program by alireza
2007 - 2024