پرسش و پیام

برای ارسال پیام یا پرسش از طریق نرم‌افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید

در غیر این صورت می‌توانید با ایمیل ذیل در ارتباط باشید



جستجو


سایت‌های دینی
مؤسسه‌ی تحقیقاتی حضرت ولی‌عصر عجّل الله تعالی فرجه الشریف

مؤسسه‌ی امام صادق علیه‌السلام

مرکز آل البیت علیهم‌السلام

مرکز الأبحاث العقائدیة

أسئلة الشیعة

جناب سید علی حسینی سیستانی

جناب سید موسی شبیری زنجانی

جناب شیخ حسین وحید خراسانی

جناب شیخ یدالله دوزدوزانی

جناب شیخ لطف‌الله صافی گلپایگانی

جناب سید محمد سعید حکیم

جناب سید محمد حسینی شاهرودی

جناب سید صادق حسینی شیرازی

جناب سید صادق حسینی روحانی

جناب سید علی حسینی میلانی

جناب شیخ حسن میلانی

جناب سید جعفر سیدان

جناب محمدرضا حکیمی

پایگاه‌های اسلامی

دارالحدیث
طمع بهشت و ترس دوزخ در قلوب متقین « معاد، آخرت، اموات « نوشتارها « سیصدوسیزده امیر
نوشتارها » معاد، آخرت، اموات »
2303بازدید

طمع بهشت و ترس دوزخ در قلوب متقین

خطبه‌ی متقین (همّام) از خطب معروف نهج‌البلاغة (خطبة184) به وصف احوال متقیان پرداخته و نکات مهمی در این زمینه، بیان نموده است. از جمله، رویکرد سعادت‌طلبانه و شقاوت‌گریزانه‌ی اهل تقوا، به مقوله‌ی معاد و شدت اهتمام و توجهی که به بهشت و دوزخ دارند.

آن‌چه از احوال متقین، در این جهت، ذکر گردیده، جالب توجه بوده و بسی شایسته‌ی مقایسه با رویکردهای متداول در اهل عرفان می‌باشد! در فرازهایی از این خطبه (به روایت شیخ صدوق در کتاب صفات‌الشیعة) تأمل می‌کنیم:

«لولا الآجال التی کتب الله علیهم لم تستقر أرواحهم فی أجسادهم طرفة عین شوقاً إلى الثواب و خوفاً من العقاب؛ اگر نبود اجل‌هایی که خدا بر ایشان نوشته، جان در بدن‌شان باقی نمی‌ماند از شدت شوق به ثواب و ترس از عقاب» (ص20)

«فهم و الجنة کمن قد رآها فهم [فیها] منعمون و هم و النار کمن قد رآها فهم فیها معذبون؛ حال‌شان با بهشت، بسان کسی است که آن را و نعمت‌ش را دیده و حال‌شان با دوزخ نیز بسان کسی است که آن را و عذاب‌ش را دیده است» (ص20)

«صبروا أیاماً قلیلة قصاراً أعقبتهم راحة طویلة بتجارة مربحة یسرها لهم رب کریم؛ بر چند روز کم و کوتاه که بعدش آسایشی طولانی است شکیبایی کردند، در تجارتی سودمند که پروردگار با کرامت، برای‌شان فراهم نمود» (ص20)

«و إذا مروا بآیة فیها تخویف أصغوا إلیها بمسامع قلوبهم و أبصارهم فاقشعرت منها جلودهم و وجلت منها قلوبهم و ظنوا أن صهیل جهنم و زفیرها و شهیقها فی أصول آذانهم؛ هرگاه در قرآن، به آیه‌ای خوف‌انگیز برسند، با گوش دل و دیده، شنوای آن می‌شوند. پس پوست‌شان دگرگون و دل‌شان لرزان می‌شود. گویی شیهه‌ی دوزخ و صدای نَفَس‌ش در عمق گوش‌شان است» (ص21)

«و إذا مروا بآیة فیها تشویق رکنوا إلیها طمعاً و تطلعت أنفسهم إلیها شوقاً فظنوا أنها نصب أعینهم؛ و هرگاه به آیه‌ای شوق‌انگیز برسند، در آن نعمت، طمع نهاده و با اشتیاق به آن می‌نگرند. گویی آن را پیش چشمان خود دارند» (ص21)

آیا مفاهیمی چون «شوق ثواب» «خوف عقاب» «توجه به نعمت بهشت» «ترس از عذاب دوزخ» و «تجارت سودمند با خدا»، با رویکرد عشقی و عرفانی، سازگار است؟ آیا عبادت تاجرانه و با طمع بهشت، «مزدوری» بوده و از این‌رو کم‌ارزش می‌باشد؟ آیا به‌راستی علی مرتضی(ع) فرموده: ما عبدتک خوفاً من نارک و لا طمعاً فی جنّتک؟!



ارسال آدرس این صفحه به ایمیل دیگران

درباره‌ی 313 امیر
حکایت «313 امیر» حکایت مؤمنانی است که در شب سرد و تاریک غیبت کبرای ولیّ والاشأن خود «عجّل الله تعالی فرجه الشریف» مشعل یاد او را بر دل‌های خود، فروزان کرده‌اند تا خستگی ناشی از ظلم ظالمان و جهل جاهلان، آنان را در مسیر علم به «حقائق دین مبین» و عمل خالصانه به آن، سست نکند

بزرگ‌مردانی که در کوران وقایع و طوفان حوادث، بر سر عهد و پیمان‌شان با خالق‌شان «تقدّست اسمائه» باقی اند و در برابر حیل شیاطین جن و انس، در تبدیل و تحریف دین خدا و نهادن بدعت‌ها در آن، ذره‌ای از «قول ثابت» خود فرو ننشسته‌اند

همان اولیاء خدا که در طلیعه‌ی قیام قائم آل محمّد «صلی الله علیه و آله و سلم» به او می‌پیوندند و هرکدام، بر فوجی از مؤمنان، «امیر» می‌گردند تا بنیان‌های توحید ناب و تعبد خالص را علی‌رغم امیال کافران «دل»خواه‌گرا، در سراسر جهان، نهاده نمایند

آری! همان‌ها را می‌گویم که زمینی بر زمین دیگر، فخر می‌کند که بدان و آگاه باش امروز یکی از آن 313 امیر، پای بر من گذاشت همان‌طور که نگارنده‌ی این سطور، فخر می‌کند که نام والای آنان را بر پایگاه اطلاع‌رسانی خود، نهاده است و بیشتر فخر خواهد کرد اگر توفیق یابد، تحت لوای یکی از آن 313 امیر، به نهضت حضرت بقیّةالله الاعظم «ارواحنا فداه» خدمتی نماید

..لو ادرکته لخدمته ایّام حیاتی...

Design and program by alireza
2007 - 2024