پرسش و پیام

برای ارسال پیام یا پرسش از طریق نرم‌افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید

در غیر این صورت می‌توانید با ایمیل ذیل در ارتباط باشید



جستجو


سایت‌های دینی
مؤسسه‌ی تحقیقاتی حضرت ولی‌عصر عجّل الله تعالی فرجه الشریف

مؤسسه‌ی امام صادق علیه‌السلام

مرکز آل البیت علیهم‌السلام

مرکز الأبحاث العقائدیة

أسئلة الشیعة

جناب سید علی حسینی سیستانی

جناب سید موسی شبیری زنجانی

جناب شیخ حسین وحید خراسانی

جناب شیخ یدالله دوزدوزانی

جناب شیخ لطف‌الله صافی گلپایگانی

جناب سید محمد سعید حکیم

جناب سید محمد حسینی شاهرودی

جناب سید صادق حسینی شیرازی

جناب سید صادق حسینی روحانی

جناب سید علی حسینی میلانی

جناب شیخ حسن میلانی

جناب سید جعفر سیدان

جناب محمدرضا حکیمی

پایگاه‌های اسلامی

دارالحدیث
دهه‌ی فجر، ماه رمضان ثانی « روزه، رمضان، اعتکاف، هلال، عیدین « نوشتارها « سیصدوسیزده امیر
2128بازدید

دهه‌ی فجر، ماه رمضان ثانی

خداوند تعالی می‌فرماید: «و الفجر و لیال عشر؛ سوگند به سپیده‌دم و سوگند به شب‌های ده‌گانه» (الفجر آیة1-2) با اقتباس از این دو آیه، تعبیر «دهه‌ی فجر» ساخته شده و برای ایامی در تقویم شمسی به کار رفته است. لکن از حیث تفسیری و روایی، مطلب به شکل دیگری است.

در تفسیر «لیال عشر؛ شب‌های ده‌گانه» اقوالی بیان شده و بعض مفسرین صریحاً آن را به «دهه‌ی ذیحجه» تفسیر کرده‌اند (تفسیرالقمی ج2 ص419). بعض محدثین نیز این قول را ارجح دانسته و ذیل آیه‌ی مبارکه، فرموده‌اند: «یعنی العشر من ذی‌الحجة...؛ منظور، دهه‌ی ذیحجه است...» (بحارالأنوار ج55 ص140) کمااینکه در باب «روزه‌ی دهه‌ی ذیحجة و دعا در آن» به این آیه‌ی مبارکه، اشاره کرده‌اند (بحارالأنوار ج94 ص120)

بین دهه‌ی اول ذیحجه و ماه مبارک رمضان، شباهت‌هایی وجود دارد. هر دو به عید، ختم می‌شوند گرچه در یکی، عید، خارج است و در دیگری، داخل. در هر دو، موضوع روزه مطرح است گرچه در یکی، روزه واجب است و در دیگری نیست لکن در تشویق بر روزه‌ی 9روز اول این دهه (بعضاً یا کلاً) روایاتی وارد شده است (وسائل‌الشیعة، کتاب الصوم، أبواب الصوم المندوب، باب18و23)

روز نهم (عرفه) به فضیلت و شرافت، مشهور است و در روایتی وارد شده حضرت صادق(ع) فرمود: «من لم یغفر له فی شهر رمضان لم یغفر له إلی قابل إلا أن یشهد عرفة؛ کسی که در ماه رمضان بخشیده نشود، دیگر تا سال آینده، بخشیده نخواهد شد، مگر عرفه را شاهد باشد» (الفقیه ج2 ص61)

در یکی از تفاسیر اخیر که بر جزء سی‌ام قرآن کریم نوشته شده، درباره‌ی آیه‌ی «و لیال عشر» از تفسیر ابوالفتوح رازی نقل می‌کند که رسول‌خدا(ص) فرمود: «سرور همه‌ی ماه‌ها، ماه رمضان و اعظم آن‌ها ذیحجه است. افضل ایام دنیا، روزهای ده‌گانه‌ی ذیحجه است. دوست‌ترین زمان نزد خداوند، ماه‌های حرام و محبوب‌ترین آن‌ها، ذیحجه و محبوب‌ترین روزهای این ماه، دهه‌ی اول است.

هیچ ایامی پاک‌تر و پاکیزه‌تر نزد خدا از ایام ماه ذیحجه نیست و اجر هیچ عملی در هیچ وقتی از کار خیری که در دهه‌ی نخستین این ماه انجام شود بیشتر نیست...» و در ادامه می‌گوید: «و همچنین روزه‌ی یک‌روز از این دهه را با روزه‌ی یک‌سال و عبادت در یک‌شب آن را با احیاء شب قدر برابر شمردند و...» (تفسیر نوین، محمدتقی شریعتی ص171)

با این حساب، آیا مناسب نیست بگوییم دهه‌ی فجر، ماه رمضان ثانی است؟



ارسال آدرس این صفحه به ایمیل دیگران

درباره‌ی 313 امیر
حکایت «313 امیر» حکایت مؤمنانی است که در شب سرد و تاریک غیبت کبرای ولیّ والاشأن خود «عجّل الله تعالی فرجه الشریف» مشعل یاد او را بر دل‌های خود، فروزان کرده‌اند تا خستگی ناشی از ظلم ظالمان و جهل جاهلان، آنان را در مسیر علم به «حقائق دین مبین» و عمل خالصانه به آن، سست نکند

بزرگ‌مردانی که در کوران وقایع و طوفان حوادث، بر سر عهد و پیمان‌شان با خالق‌شان «تقدّست اسمائه» باقی اند و در برابر حیل شیاطین جن و انس، در تبدیل و تحریف دین خدا و نهادن بدعت‌ها در آن، ذره‌ای از «قول ثابت» خود فرو ننشسته‌اند

همان اولیاء خدا که در طلیعه‌ی قیام قائم آل محمّد «صلی الله علیه و آله و سلم» به او می‌پیوندند و هرکدام، بر فوجی از مؤمنان، «امیر» می‌گردند تا بنیان‌های توحید ناب و تعبد خالص را علی‌رغم امیال کافران «دل»خواه‌گرا، در سراسر جهان، نهاده نمایند

آری! همان‌ها را می‌گویم که زمینی بر زمین دیگر، فخر می‌کند که بدان و آگاه باش امروز یکی از آن 313 امیر، پای بر من گذاشت همان‌طور که نگارنده‌ی این سطور، فخر می‌کند که نام والای آنان را بر پایگاه اطلاع‌رسانی خود، نهاده است و بیشتر فخر خواهد کرد اگر توفیق یابد، تحت لوای یکی از آن 313 امیر، به نهضت حضرت بقیّةالله الاعظم «ارواحنا فداه» خدمتی نماید

..لو ادرکته لخدمته ایّام حیاتی...

Design and program by alireza
2007 - 2024